ПРЕКИНУТ ЛАНАЦ ОРГАНИЗОВАНОГ ШВЕРЦА МЕСА СА КОСОВА

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини запленили су око 36 тона меса и месних прерађевина без доказа о пореклу и ухапсили пет особа осумњичених да су као чланови организоване криминалне групе учествовали у набавци.

Ухапшени су С. П. (1972), одговорно лице предузећа “Павловић” са подручја Ћуприје, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, и М.Д. (1984), одговорно лице предузећа “АМ Трготранс 08” из Ужица, осумњичено за злоупотребу положаја одговорног лица у саизвршилаштву

Полиција је ухапсила и Д. Г. (1980) из Ћуприје, М. М. (1981) из Параћина и М. С. (1987) из Рашке, осумњичене да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица помагањем. Кривичном пријавом обухваћене су још две особе, од којих се једна већ налази у притвору, а за другом полиција интензивно трага.

Према наводима полицијског саопштења, постоје основи сумње да је С. П. са М. Д. месо и месне прерађевине без доказа о пореклу у више наврата набављао из АП Косово и Метохија, након чега је допремано до предузећа “АМ Трготранс 08”, где је припремано за даљу продају купцима за готов новац.

Д. Г., М. М. и М. С. су, како се сумња, обезбеђивали несметан транспорт меса до предузећа “Павловић” тако што су возачу, за којим полиција интензивно трага, јављали о кретању полиције на путу од Ужица до Ћуприје. Полиција је у хладњачи предузећа “Павловић” пронашла око 31,4 тоне меса, а у хладњачи предузећа “АМ Трготранс 08” око 4,5 тоне. Укупна вредност шверцованог меса процењује се на око 12,6 милиона динара.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП