ПРЕКИНУТ ЛАНАЦ ОРГАНИЗОВАНОГ ШВЕРЦА МЕСА СА КОСОВА

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини запленили су око 36 тона меса и месних прерађевина без доказа о пореклу и ухапсили пет особа осумњичених да су као чланови организоване криминалне групе учествовали у набавци.

Ухапшени су С. П. (1972), одговорно лице предузећа “Павловић” са подручја Ћуприје, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, и М.Д. (1984), одговорно лице предузећа “АМ Трготранс 08” из Ужица, осумњичено за злоупотребу положаја одговорног лица у саизвршилаштву

Полиција је ухапсила и Д. Г. (1980) из Ћуприје, М. М. (1981) из Параћина и М. С. (1987) из Рашке, осумњичене да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица помагањем. Кривичном пријавом обухваћене су још две особе, од којих се једна већ налази у притвору, а за другом полиција интензивно трага.

Према наводима полицијског саопштења, постоје основи сумње да је С. П. са М. Д. месо и месне прерађевине без доказа о пореклу у више наврата набављао из АП Косово и Метохија, након чега је допремано до предузећа “АМ Трготранс 08”, где је припремано за даљу продају купцима за готов новац.

Д. Г., М. М. и М. С. су, како се сумња, обезбеђивали несметан транспорт меса до предузећа “Павловић” тако што су возачу, за којим полиција интензивно трага, јављали о кретању полиције на путу од Ужица до Ћуприје. Полиција је у хладњачи предузећа “Павловић” пронашла око 31,4 тоне меса, а у хладњачи предузећа “АМ Трготранс 08” око 4,5 тоне. Укупна вредност шверцованог меса процењује се на око 12,6 милиона динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.