ПРЕЛИМИНАРНА ЛИСТА ПРИВРЕДНИХ СУБЈЕКАТА У СПРОВОЂЕЊУ МЕРА ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ

Комисија за реализацију енергетске санације, коју је образовало Општинско веће општине Ћуприја, донело је прелиминарну листу привредних субјеката који ће у 2022. години реализовати меру енергетске санације путем уградње соларних панела.
Грађани општине Ћуприја који остваре право на суфинансирање ове мере енергетске санације, услуге постављање соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе моћи ће да користе од 16 привредних субјеката, уколико се испостави да оваква прелиминарна листа буде и коначна.

Програм енергетске санације породичних кућа чиниће појединачни пројекти енергетске санације породичних кућа путем уградње соларних панела и пратеће инсталације за производњу електричне енергије за сопствене потребе.
Министарсто рударства и енергетике за потребе уградње соларних панела ове године издвојило је подстицајна средства за 37 општина и градова у износу од 97.601.000 динара, а треба истаћи да је Општина Ћуприја тек једна од девет јединица локалне самоуправе која је на овом јавном позиву добила максимални износ суфинансирајућих средстава од пет милиона динара.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП