ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ НАЈЛАКШИ НАЧИН ДА ПРОВЕРИТЕ СВОЈЕ ЗДРАВЉЕ

Превентивни прегледи веома су значајни, јер омогућавају да сваки грађанин провери своје здравствено стање и уколико има повећаних вредности шећера у крви, масноћа праћених повишеним притиском и гојазношћу што спада у велики ризик за настанак многих хроничних болести, може на време да се реагује и да се спречи да до развоја болести дође. Управо зато, ћупријски Дом здравља покренуо је акцију превентивних прегледа по институцијама на нивоу града, а прва акција организована је у просторијама општинске управе општине Ћуприја.
“Овакве акције, без заказивања и одласка код лекара у амбуланту, најлакши су начин да грађани провере своје здравље. Запослени су били у прилици да провере крвни притисак, измере ниво шећера и крви и екг налаз, као и да обаве краћи преглед код присутног лекараистакла је овом приликом Ивана Николић, главна сестра дома здравља и додала да је одзив запослених био изузетно добар.

Велику подршку Дому здравља у организацији и спровођењу превентивних прегледа пружили су фирма Дента фарм из Ниша, која је донирала Дому здравља и општини апарате за мерење гликемије, Завод за јавно здравље “Поморавље”, Медицинска школа и Црвени крст Ћуприја.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП