ПРИЈАВИТЕ КОМУНАЛНЕ ПРОБЛЕМЕ ПОМОЋУ МОБИЛНЕ АПЛИКАЦИЈЕ “ЋУПРИЈА”

Рупе на путу, поломљене клупе, дивље депоније, оштећене канте за смеће или било који други комунални проблем Ћупричани ће убудуће моћи да на једноставан начин пријаве путем апликације “Ћуприја”, на свим мобилним “паметним” уређајима.

Према речима заменика председника општине Ћуприја Владимира Васиљевића, једна од предности употребе овакве апликације јесте побољшање комуникације између грађана и комуналних служби, а превасходно правовремено решавање различитих комуналних проблема.
Све поднете пријаве биће прослеђене надлежним службама, а грађани ће у најкраћем року добити одговор докле се стигло са решавањем проблема који су пријавили.

Апликација ће имати и један додатни сервис подршке, који ће пријављене комуналне проблеме разврставати по одељењима и службама које њима треба да се баве. Примера ради, ако је реч о рупи на путу тај проблем ће бити прослеђен ЈКП “Равно 2014”, ако се ради о изношењу смећа то се прослеђује предузећу PWW и тако даље. Сем тога, грађани ће у најкраћем могућем року бити обавештавани о статусу пријаве, односно о томе докле се стигло са решавањем. Циљ је да се искорени нагомилавање проблема који не да нису решавани, већ на њих нико није реаговао, што се дешавало у прошлости. То ћемо постићи тако што ће службе бити у обавези да у року од 48 сати учине нешто по пријави.

Апликација “Ћуприја” је бесплатна, а може се наћи на Google Play продавници, сервису App Store и App Gallery. Поред опције пријаве комуналних проблема, апликација корисницима такође нуди све важне информације и актуелне вести из општине Ћуприја.

Покретањем овакве апликације желимо да додатно побољшамо комуникацију са грађанима, те их позивамо да је убудуће активно користе, дају предлоге и сугестије, и тако указују на неке од проблема које треба решити како би град био што уређенији и лепши –  закључује Владимир Васиљевић.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП