ХЕЛВЕТАС И ЋУПРИЈА

Руководство локалне самоуправе и представници швајцарске организације Хелветас одржали су радни састанак. Истакнута је вишегодишња успешна сарадња ове организације и општине Ћуприија. Разговарало се о приоритетима за будућност, а учињен је и осврт на пројекте који су до сада реализовани.

Током 2023.године  општина  Ћуприја је уз помоћ швајцарске организације финансирала пројекте на фудбалском игралишту у Мијатовцу, Дому културе у Јовцу, пројекат уређења зелених површина на Славији и пројекат реконструкције ограде на стадиону Радничког.

Швајцарска организација  своју функцију види кроз развој цивилног друштва првенствено у пројектима који покрећу грађанску иницијативу и захтевају њихово веће учешће. Такве  пројекте Хелветас остварује у низу европских земаља.

Унапређење рада локалне пореске администрације као значајном извору прихода локалне самоуправе и веће учешће грађана у доношењу одлука на локалном нивоу, те наставак успешне сарадње закључци су  састанка председнице општине Јелена Ђулинац, заменика председника општине Владимира Васиљевића, начелнице Локалне пореске администрације (ЛПА) Весне Станковић и представника делегације Хелветас, коју је предводио Александер Грунауер, директор представништва ове швајцарске организације у Србији.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП