ПРИЈАВИТЕ ВЛАСНИКЕ НЕПОКРЕТНОСТИ КОЈИ НЕ ПЛАЋАЈУ ПОРЕЗ НА ИМОВИНУ

На територији општине Ћуприја има око 13 хиљада обвезника пореза на имовину. Плаћање пореза на имовину је законска обавеза свих власника непокретности. Али и поред многобројних апела Одељења локалне пореске администарaције да се порез на имовину измирује у законским роковима и даље постоји проблем нередовних платиша, каже Весна Станковић, начелница Одељења Локалне пореске администрације.

На сајту општине Ћуприја грађани преко банера могу на једноставан начин да анинимно или уз идентификацију укажу на све неправилности у плаћању пореза на имовину. Све пријаве које буду основане биће предмет пореске контроле локалне пореске администрације и биће предузете све мере у складу са законом и овлашћењима.

Треба истаћи да су за кашњење или избегавање плаћања пореза на имовину прописане казне као и прекршајне пријаве, а Одељење локалне пореске администрације у најскорије време упутиће шест хиљада опомена на адресе дужника чија дуговања за порез на имовину премашују износ од  10 000 динара. Редовним и благовременим измиривањем пореза обвезници избегавају обрачун и наплату законом прописане камате због кашњења у плаћању, наводе надлежни.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП