ПРИЗНАЊА ЗА НАЈУСПЕШНИЈЕ ПОМОРАВСКЕ ШАХИСТЕ

Шаховски савез Поморавског округа, традиционално крајем године доделио је признања науспешнијим шахистима и клубовима са овог подручја. За најуспешнијег шахисту проглашен је фиде мајстор Матија Ивић из Шах клуба “Каблови” из Јагодине. “ Шахом се бавим више од једне деценије а моји планови су да за годину, две постанем интер мајстор”, каже двадесеттрогодишњи Ивић.
Титулу најуспешније шахисткиње понела је Анастасија Гроздановић из Свилајнца, која је освојила прво место у Суботици на кадетском првенству Србије у конкуренцији до 18 година. Најуспешнији омладинац у 2021. години је Далибор Радисављевић из јагодинских Каблова а најуспешнији спортски радник Сања Бакић из Ресавице.За најуспешнијег организатора шаховских такамичења проглашен је Саша Јевтић из Параћин,а док је у пехар за најуспешнији шаховски клуб на територији Поморавског округа припао ШК “Раднички” из Свилајнца.
У наставку је одржано првенство Поморавског округа у шаху уз учешће око 40 такмичара. Према речима Наташе Савић, председнице Шаховског савеза Поморавског округа, ово ће бити први пут да се, са циљем популаризације шаха, учешће на такмичењу омогући аматерима, љубитељима шаха који нису чланови ниједног клуба, а који ће имати прилику да одмере снаге са професионалцима.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП