ОДРЖАНА 20. СЕДНИЦА СО ЋУПРИЈА ПО ХИТНОМ ПОСТУПКУ

Одборници донели одлуку о расписивању јавног огласа за прикупљање понуда о отуђењу преосталог хектара грађевинског земљишта у Индустријској зони “Минел”.

Према речима председника СО Бранимира Тазића један од разлога за сазивање седнице по хитном поступку је и велика заинтересованост потенцијалних инвеститора за куповину последњег хектара грађевинског земљишта у Индустријској зони “Минел”. Одборници су већином гласова донели одлуку о расписивању јавног огласа за прикупљање понуда.

Поред ове одлуке одборници су подржали средњорочни и годишњи план радова на изградњи, реконструкцији, одржавању и заштити општинских путева за период 2020-2022 ЈКП “Равно 2014”, те годишњи план обезбеђивања јавног осветљења на територији општине Ћуприја, годишњи план одржавања јавног зеленила и годишњи план одвођења атмосферских вода на територији општине за текућу годину ЈКП “Равно 2014”.

Одборници СО Ћуприја подржали су закључак Општинског већа којим је усвојена информација о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа, друштава капитала и других облика организовања на које се примењује закон о јавним предузећима чији је оснивач Скупштина општине, за период 1.1.2019 – 30.09.2019.

Скуштина је донела одлуку о одређивању лица за пружање услуга стручног утврђивања времена и узрока смрти умрлих лица изван здравствене установе. То су доктори специјалисти патологије Предраг Божић и Јелена Петковић, те доктор специјалиста ургентне медицине Горан Цветковић.

На основу закључка Владе Републике Србије одборници су донели одлуку и о конверзији потраживања Општине Ћуприја према Холдинг индустрији каблова а.д. Јагодина. Сва потраживања конвертују се у удео локалне самоуправе у капитал Холдинг индустрије каблова а.д. Јагодина.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП