ПРВИ ВИДОВДАНСКИ КАРАТЕ ТУРНИР

Тешко је речима описати повезаност ових младих људи и каратеа. Зато ће слика више говорити од репортерских речи. Њихова срећа може се мерити једино са оном Англине Топић или Адријане Вилагош.   Ово је утисак екипе телевизије Поморавље која је у неколико кадрова забележила први Видовдански карате турнир у организацији КК „Кнез Лазар“ и под покорвитељством општине Ћуприја.

Учествовало је 150 такмичара из 15 клубова, од полетараца до сениора, у обе конкуренције, из свих крајева Србије. Врховни судија на турниру је Борко Вујовић, мајстор каратеа трећи дан. Он каже да је овај спрот нарочито популаран међу младима и да је Србија у светском врху у млађим татегоријама. Карате је уз пливање најбољи заразвој деце – рекао је Вујовић.

Касја из Ћуприје и Вук из Бора су полетарци и најмлађи учесници турнира. Касја Куновска је прекаљени борац са прегршт медаља и недавно смо је упознали представљајући турнир. Вук из Бора има пет година а већ три године тренира карате. Иако стоји бос на паркету није му хладно. Каже да је чуо за Брус Лија али да још није гледао његове филмове.

Девојчице из Варварина, Дуња и Мила, су нам рекле да карате најбоље успева поред Мораве. Оне су чланице КК „Темнић“. Обе имају по 12 година и кажу да ће наставити да тренирају и учествују на турнирима.

На крају, један стисак руке одлучио је све. Ђорђе Станисављевић је члан карате клуба Кнез Лазар, и носилац црног појаса, први дан. Помаже  свом тренеру у раду са најмлађима и води бригу о њима. Већ 12 година се бави овим спортом и очекује да ће му још толико требати да досегне висине спорта у који се заљубио још као мали, а то је мајсторско звање, десети дан.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП