НА СПАСОВДАН ПОБРАТИМИЛИ СЕ ПЕНЗИОНЕРИ НЕГОТИНА И ЋУПРИЈЕ

Побратимила су се пензионерска удружења Ћуприје и Неготина. На дан Вазнесења Господњег – Спасовдан, уједно и крсну славу ћупријског удружења, обављено је сечење славског колача и братимљење са колегама из Неготина.

Обострана је жења за дружењем, посећивањем и разменом искустава. Све је кренуло од жена, чланица неготинског удружења и Ћупричанки. Иницијатива је потекла од њих. Врло брзо смо се договориле и решиле да ширимо пријатељство међу пезнионеркама и пензионерима. Могућности је много а ми смо у најбољим годинама – рекла је Гордана Стојановић, секретар ћупријског удружења.

Први пут сам у Ћуприји а имам утисак као да се познајемо од рођења – поручио је домаћинима Дргагиша Гајић, председник Општинске организације инвалида рада у Неготину. Ми смо стари људи али се не дамо. Још увек у нама има жеље и потребе за упознавањм новог и другачијег. Зато смо данас у Ћуприји. Хвала нашим домаћинима на гостопримству и сгуран сам да ће наше побратимство трајати и после нас – рекао је Драгиша Гајић.

Председник ћупријског Удружења пензионера Раде Красуља рекао је да сада постоје сви услови да се организација шири и напредује. Први  корак је учињен побратимством са удружењем из Неготина. Наше удружење постоји 72 године. Уласком у нове просторије, и скидањем великог терета који смо годинамма носили на својим плећима, пред нама се отварају нове могућности које желимо да искористимо. Прва је братимљење са колегама из Наготина. Хвала им на томе – рекао је Красуља.

Сличног је мишљења и колачар на Сасовдану Драган Антић. Његова част – како рече – је већа, а понос неизмеран, јер се побратимство обавља баш за време његове колачарске дужности. Дружење је настављено уз песму и игру. Нови сусрет заказан је у Неготину.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП