ПУТ ВИРИНЕ-ИСАКОВО У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ

Радови на комплетној реконструкцији путног правца између села Исаково и Вирине улазе у завршну фазу. Деоница дуга три ипо километра након припремних радова и посипања туцаником у потпуности ће бити пресвучена асфалтом. Вредност радова је 35 милиона динара, а финансирани су из општинског буџета.

Локална самоуправа је у више наврата насипала пут туцаником, али је због саме конфигурације терена и повремене појаве клизишта било веома тешко задржати стабилну подлогу. Овим радовима комплетна деоница пута је знатно проширена, биће очишћени одводни канали за пропуст кишнице и након припремних радова пут ће бити пресвучен асфалтом. Санација и ревитализација путева на сеоском подручју приоритет је локалне самоуправе, тако да ће радови на санацији сеоских путних праваца бити настављени и током наредних месеци.

Након реконструкције путног правца Вирине-Исаково настављамо са радовима на кружним путним правцима на територији општине Ћуприја. Наредна деоница је пут који спаја Вирине и Бигреницу, чија је прва фаза већ приведена крају. Трећи путни правац којим ћемо заокружити ову фазу је пут Иванковац-Сење који ће ове године бити насут туцаником, објашњава председник општине Ћуприја Нинослав Ерић.

Новим међумесним возним редом свако од ова два села имаће директну линију са градом, што ће ученицима из Вирина знатно скратити време путовања до матичне школе у граду, док ће овај путни правац највише користити људима који улажу у пољопривреду од које живе и имају газдинства у непосредној околини.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП