ДОДАТНЕ ХИГИЈЕНСКЕ МЕРЕ У ВРТИЋИМА И ШКОЛАМА ЗБОГ КОРОНЕ

У свим ћупријским основним и средњим школама и вртићима ПУ “Дечија радост” на препоруку Министарства просвете и директора ових установа уведене су додатне хигијенске мере у циљу превенције ширења коронавируса.

У овим објектима спроводи се редовно одржавање школског простора, дворишта, проветравање учионица, а у вртићима проветравање просторија у којима бораве деца и редовна замена постељине. Препорука је и свакодневно прање и дезинфиковање подова, врата и школских клупа. Као најефикаснија мера заштите наводи се редовно прање и дезинфекција руку, па су у складу са овом препоруком у свим школама обезбеђене довољне количине течног сапуна као и дозери са гелом за дезинфекцију.

Ученицима се такође саветује да не размењују храну и не користе исте флашице за воду, да неопраним рукама не додирују очи, уста и нос, а да употребљене папирнате марамице и убрусе одлажу у канте за отпатке. Обавештења о мерама опреза истакнута су на вратима школa и у свим учионицама, а препорука је да се врши редовна едукације деце о важности спровођења хигијенских мера.

Настава се у свим ћупријским образовним установама одвија неометано. Медицинска школа донела је одлуку да се до даљег све вежбе уместо у наставној бази одржавају у школском кабинету, а обустављене су и све активности које захтевају учешће већег броја ученика. Редовно се прати опште стање ученика и деце у вртићима и проверавају се разлози њиховог одсуствовања. Од почетка периода сезонског грипа није забележен изостанак већег броја ученика, а у неким школама је одсуствовање сведено на минимум.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП