РАДОВИ НА ФАСАДИ ЦРКВЕ СВЕТОГ ЂОРЂА

Радови на реновирању цркве светог Ђорђа одвијају се предвиђеном динамиком. У току је скидање фасаде цркве и њено враћање у првобитни изглед, из времена градње 1834. године. Нова фасада има за циљ да обезбеди заштиту од влаге. Према речима старешине цркве протојереја Рајка Рајковића она ће бити урађена материјалима који не задржавају влагу, већ обезбеђују да објекат „дише“, рекао је Рајковић и нагласио да је то веома важно јер се ради о грађевини старој скоро 200 година.

Предвиђено је да нова фасада има откривен камен са венцем на своду, који је до сада био прекривен малтером и бојом, па није био уочљив, чиме његова лепота није долазила до изражаја. Овим радовима од задржавања влаге биће заштићена и стаза око цркве, што је посебно важно због темеља и нове фасаде објекта – рекао је супервизор свих досадашњих и будућих радова на цркви вајар Драгомир Браца Ристић.

Старешина цркве протојереј Рајко Рајковић се захвалио освима који на било који начин помажу опсежне радове на реновирању цркве светог Ђорђа, од локлане самоуправе и донатора до добровољних прилога верника и грађана, који новцем и храном омогућавају да велики посао буде успешно завршен.

Рајковић се посебно захвалио волонтерима који својим радом доприносе реновирању цркве. Он је подсетио верни народ да је свака помоћ добро дошла и у времену које је пред нама. Према речима протојереја Рајковића очекивања су да радови буду завршени пре зиме.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП