РАСПИСАН КОНКУРС ЗА УПИС ВИСОКЕ МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ

Академија васпитачко-медицинских струкoвних студија-одсек Ћуприја расписала је овогодишњи конкурс за упис нове генерације студената на основне и мастер студије. Детаљи конкурса објављени су на интернет страници школе, а како је потврдила проф. др Биљана Илић, руководилац одсека, будућим бруцошима за наредну академску годину уместо четири на располагању је пет смерова.

Морам да се похвалим да смо добили реакредитацију студијског програма Струковни медицински радиолог, што сматрам великим успехом овог руководства школе и Академије. Такође, смер Струковна медицинска сестра биће могуће уписати у првом року и сходно томе очекујемо да брзо попунимо квоте. Ове године на основне студије уписујемо 365 студената, а на мастер 75.

Од укупног броја студената уписаних на основне струковне студије, на буџетском финансирању биће њих 90. За самофинансирајуће студенте цена школарине је 80 хиљада динара, а ова сума моћи ће да се уплати у десет рата – објашњава Биљана Илић.

Документација за пријаву на конкурс се предаје од 21. до 23. јуна, у времену од 9 до 15 сати. Пријемни испит одржаће се 1. јула, а сви кандидати полагаће тест из биологије. Збирку за припрему са примерима питања од пре два месеца могао је бесплатно да добије свако ко се пријавио електронским путем, а то је могуће и сада. Успех из средње школе вуче максимално 40 бодова, док сам тест доноси 60 бодова, што значи да ће уписивање жељеног смера доста зависити од учинка на пријемном испиту.

Интересовање за упис, према званичној евиденцији ове школе базираној на пријави за материјал за припрему пријемног испита, до сада су исказала 563 свршена средњошколца. То је индикатор да ће ћупријски струковни медицинари своје редове највероватније попунити већ у првом уписном року.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП