ПРОЈЕКАТ “БАЦИ РИМУ”

Дечји хор “Дар” и “Радар” одавно су својим активностима и несвакидашњим пројектима изашли из својих основних оквира а то је хорско певање. Полазници свој певачки таленат надограђују кроз сценски наступ, ритмичку секцију, глуму а превасходно кроз анимацију и интересантан приступ различитим тематским целинама. Како би средњошколцима обраду и анализу обавезне лектире умотали у другачију форму Маја Нешић, уметнички руководилац хора а истовремено и руководилац новог пројекта дошла је на идеју да се познати наслови промовишу кроз актуелне музичке правце а све то сједини у пројекaт “ Баци риму” који је подржало Министарство културе.

Ово је прилика да се упустимо у нешто што публика до сада није имала прилике да види и чује и да деценију успешног рада заокружимо једним врхунским пројектом. Учесницима пројекта биће пружена уметничка слобода да се дела обавезне лектире обраде у музичим жанровима који су пријемчиви данашњим генерацијама и да се ликови из дела трансформишу у актуелном времену, додаје Маја Нешић.

Илија Најдановић, координатор пријкета “Баци риму“ истиче да је реализација овог пројекта велики изазов али се нада да ће средњошколци разумети идеју и показати на делу своју креативност па се самим тим успешност и оправданост пројекта не доводи у упит, као ни његова одрживост. Планови су да у најскоријем периоду обиђу све средње школе у Параћину и Ћуприји, разговарају са ученицима и представе пројекат како би већ средином јула могли да оформе групу и почну са радом, сагласни су координатори пројекта. Комплетан пројекат и финални резултати јавности ће бити представљени путем друштвених мрежа а координаторка пројекта Маја Нешић, захвалила се установама и појединцима који су им пружили свесрну помоћ у покретању овог креативног пројекта.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП