РАСПИСАН ЛИКОВНИ КОНКУРС “МАТИЋУ У ЧАСТ” ЗА 2021.

Ликовни конкурс „Матићу у част“, који већ осму годину за редом расписује музеј “Хореум Марги-Равно”, отворен је до 30. јула. Ово је по својој тематици јединствени конкурс у Србији и окружењу, јер су радови аутора базирани на стваралаштву Душана Матића и генерално на надреализму.

Право учешћа на конкурсу имају ликовни уметници из Србије и иностранства без обзира на ниво ликовног образовања. Техника и формат нису ограничени, а један аутор може учествовати са највише три рада.

За рад аутора који по мишљењу жирија буде најуспешнији биће додељена плакета “Матићу у част” и новчана награда од сто хиљада динара, а уметник остварује право да током изложбене сезоне у галеријском простору музеја изложи поставку самосталних радова.

Награђено дело биће откупљено од стране музеја “Хореум Марги-Равно” и уврштено у музејску колекцију, а средства за новчану награду за победника обезбедиће Општина Ћуприја.
Конкурс представља неодвојиви део манифестације “Матићеви дани”, а изложба радова свих учесника традиционално ће бити отворена у првој половини септембра.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП