ПРИПРЕМНА НАСТАВА ЗА ИТ ОДЕЉЕЊЕ ГИМНАЗИЈЕ ОНЛАЈН

Припремна настава из математике, за упис нове генерације ученика у специјализовано ИТ одељење ћупријске Гимназије је у току. Због актуелне епидемиолошке ситуације настава се одвија на даљину а за бесплатне часове математике ове године пријавило се 29 ученика. Према речима Дарка Миљанића, директора ћупријске Гимназије, са припремном наставом се кренуло на време а онлајн часове држе два професора математике, тако да ученици имају довољно времена за адекватну и темељну припрему за полагање пријемног испита за упис у ИТ одељење.
Према његовим речима, Гимназија спремно дочекује нову генерацију ученика са посебним способностима за математику и информатику, како кадровски тако и технички. Гимназија има преко 50 рачунара, осам дигиталних пројектора, интерактивну таблу, стабилан и доступан интернет, wi-fi. Настава информатике реализује се у два потпуно опремљена кабинета, а за специјализовано одељење обезбеђени су посебни, нови рачунари и пратећа опрема.

Дигитална писменост, познавање програмирања и база података које ће ученици стећи у гимназијском ИТ одељењу биће веома важне за њихов даљи развој. Осим проходности на факултете који школују ИТ стручњаке, матуранти ових одељења могу да наставе студије и у другим областима на другим факултетима.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП