РАСТЕ БРОЈ НОВОЗАРАЖЕНИХ КОРОНА ВИРУСОМ

У последњих седам дана, ковид амбуланта Дома здравља у Ћуприји бележи пораст броја новозаражених корона вирусом. У периоду, од 17. до 23. јула, према подацима ове установе, регистровано је 110 случајева заразе, а у просеку се дневно обави око 50 прегледа.
Највише инфицираних особа забележено је у четвртак, 21. јула, када је од од 45 тестираних лица, 24 било позитивно на корона вирус. Највише прегледа обављено је 20. јула чак 68 а позитиван налаз имало је 19 лица. У петак и суботу, у ковид амбуланти прегледано је око 120 пацијената од чега код 30 особа тест био позитиван.

Министарство здравља и Институт за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут” саопштили су да су забрањене посете здравственим установама у Србији. Одлука је донета због повећаног броја заражених корона вирусом, а како би се спречило ширење инфекције. Министарство и Батут су одлуку донели на основу препоруке Републичке стручне комисије.
Поред наведених препорука које се односе на све грађане, прописане су и мере за посебне категорије: обавезно ношење маски у здравственим установама и установама социјалне заштите, као и забрана посета пацијентима у здравственим установама – саопштио је Батут.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП