ПРОМОЦИЈА ЗБИРКЕ ПЕСАМА ” ЗЕЛЕНА ЉУЉАШКА СВЕМИРА”

Моје прве две збирке песама “Разгрљени круг” и “Лепеза”, заправо су биле моје распевавање док је збирка “Зелена љуљашка свемира”, далеко зрелија и садржајнија, каже песникиња Кристина Павловић Рајић. Поезија је за њу игра, али то су ретко шаљиве игре, чешће су тешке, озбиљне, најживотније могуће. Као и већина песника пише од детињства али је прве песме одјавила тек пре пет година.

 

Последњих година влада мишљење да поезију сви пишу, али да има мало читалаца и да поезија некако тешко заживи или бар не у оној мери као што је то у неким пређашњим временима. С друге стране, има много књижевних клубова са веома богатим и разноврсним активностима, што издавачким што промотивним. Велики број песника не објављује, али су веома активни на друштвеним мрежама, па зато верујем да за лепу писану реч увек има простора.

Песме Кристина Павловић Рајић су јпреведене на руски језик а њена поезија јој је заступљена у многим зборницима. Кристина Павловић Рајић рођена је 30. јануара 1976. године у Београду. Професор је српског језика и књижевности. Звање је стекла на Филолошком факултету Универзитета у Београду.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП