РЕКОНСТРУКЦИЈА ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У ГРАДУ НАЈВЕЋА ИНВЕСТИЦИЈА

Чланови Oпштинског већа су на четвртој седници разматрали и одлучивали о 28 тачака дневног реда.  Разматрани су и усвојени финансијски планови месних зајденица, како градских тако и сеоских.  Разматран је и усвојен предлог о разрешењу и именовању чланова Штаба за ванредне ситуације који је незнатно измењен након именовања нових органа локалне самоуправе. Председница општине Jелена Ђулинац је командант штаба, њен заменик је Валадимир Васиљевић, начелница је Милица Цветковић, а нови члан, стари члан Штаба за ванредне ситуације је Бранко Милојевић, сада на функцији заменика председника Скупштине општине .

Програм коришћења средстава за заштиту животне средине добио је једногласну подршку већника. За ову намену буџетом је предвиђено 6,1 милион динара, а новина је праћење и контрола нивоа буке у насељеним подручјима.

Највећа инвестиција у овој години у  програму ЈКП“Равно 2014“ је реконструкција водоводне мреже у граду. За замену дотрајалих водоводних цеви, због којих готово петина расположивих количина воде оде бесповратно у земљу, биће утрошен 81 милион динара. За улагања у механизацију и основна средства, без чега нема доброг пословања предузећа оваквог типа, биће издвојено 24 милиона динара. Чланови Општинског већа једногласно су подржали програм пословања ЈКП “Равно 2014”, о коме ће коначан суд дати Скупштина оппштине.

ЈКП „Равно 2014“ брине и о зеленим површинама у граду. За ову намену предвиђено је 30 милиона, који ће се, осим за одржавање градских паркова, утрошити и за садњу цвећа и замену дотрајалог дрвореда. План одвођења атмосферских вода, програм одржавања општинских путева и програм јавне расвете  део су свакодневних активности градског комуналног предузећа. Сва три програмска документа добила су подршку већника. Посебну пажњу привлачи програм јавне расвете. Локална самоуправа је за ову намену издвојила знатна средства тако да ће до краја године готово комплетна јавна расвета у граду и селима бити замењена ЛЕД расветом.

Разматрано је и усвојено решење о измени решења о образовању комисије за реализацију мера енергетске санације

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП