ЋУПРИЈА ДОБИЛА 50 САДНИЦА ДРВЕЋА НАБАВЉЕНИХ У АКЦИЈИ ДДОР ОСИГУРАЊА „ЗА ШУМУ У ТВОМ КРАЈУ“

У парку у центру града симболично је засађено прво од педесет стабала платана, које је Ћуприја добила у оквиру акције ДДОР осигурања “За шуму у твом крају”. Акција озелењавања градова широм Србије, покренута је са циљем стварања и унапређивања урбаних зелених оаза, које ће позитивно утицати на смањење емисије штетних гасова. Садња стабала организована је у сарадњи са општином Ћуприја а стабло су симболично засадили Владимир Васиљевић, заменик председника општине Ћуприја и представник локалне канцеларије ДДОР осигурања, Милош Марјановић.
-Ћуприја је град који може да се похвали великим процентом зелених површина, нарочито парковским, али исто тако и урбаним зеленим површинама у самом центру града. Захваљујем се Компанији ДДОР Нови Сад, која је Ћуприју одабрала за један од градова у којима ће бити спроведена акција “За шуму у твом крају”, и донирала педесет стабала платана, која ће бити засађена у готово свим парковима у граду, на платоу испред Фонда ПИО, као и на будућем булевару у улици Цара Лазара. Свака акција и свако засађено дрво доприносе да Ћуприја буде зеленији град са бољим квалитетом живота у њему, закључио је Васиљевић.

Милош Марјановић, представник локалне канцеларије ДДОР осигурања, подсетио је да је ДДОР осигурање акцију “За шуму у твом крају” покренуо још 2022. године, са циљем стварања урбаних зелених оаза у градовима и унапређења квалитета живота грађана, и да је са великим задовољством наставља и ове године.

-Велико ми је задовољство што је управо Ћуприја један од седам изабраних градова у којима ће бити засађен овако велики број младих садница. Ова акција представља потврду поверења, које су нам указали наши клијенти, који су уговарањем ЕКО полиса, Каско осигурања, “Моје кућице” и Међународног путног осигурања, директно учествовали у донацији и броју стабала која ће бити посађена на територији општине Ћуприја.

Ћуприја је трећи град након Новог Сада и Кикинде у којима је спроведена ова акција, а коначни циљ је да сваке наредне године буде одвојено што више средстава за куповину садница, како би се оплемениле зелене површине у свим градовима, у којима ће уживати садашње, али и будуће генерације.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП