РЕЗЕРВЕ СТАБИЛНЕ, АЛИ КРВ ЈЕ УВЕК ПОТРЕБНА

И поред ванредног стања акције добровољног давања крви у Ћуприји се организују по утврђеном плану, уз појачане мере заштите – од прописане дезинфекције простора, па до заштите добровољних давалаца и медицинског особља. 

Према речима др Петра Стојановића из Завода за трансфузију крви Ниш, акције које се сваког месеца организују у сарадњи са Црвеним крстом Ћуприја наилазе на добар одазив. Овога пута, међутим, јавило се мање давалаца, што је највероватније узроковано пандемијом коронавируса. Истичући да нема разлога за бојазан од заразе, др Стојановић каже да су резерве крви за сада стабилне, али да је у оваквим околностима  свака јединица преко потребна.
Из Завода за трансфузију крви упућен је апел даваоцима да не долазе на акције добровољног давања уколико су у последњих 28 дана путовали изван Србије, имају прехладу, кашаљ и кијање, повишену телесну температуру, те ако су били у контакту са болесном особом чији симптоми личе на инфекцију коронавирусом.

This slideshow requires JavaScript.

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП