РОТАРИ ДОНИРАО ДРОНОВЕ ЗА ПОМОРАВСКЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

Представници Ротари клуба дистрикта Србије и Црне Горе и Ротари клуба Ћуприја “Морава” уручили су дронове директорима 11 основних школа са територије Поморавског округа. Дронови су намењени обуци ученика петог и шестог разреда основних школа из информатике, у коришћењу програмских језика Пајтон и Скреч. Зорица Јестровић, гувернер Ротари Дистрикта Србија и Црна Гора истакла је да је цела акција набавке и донације дронова рађена у договору и сагласности са Министарством просвете и локалним самоуправама те да је вредност пројекта у оквиру кога је набављено 670 летелица за основне школе широм Србије вредна нешто више од 117.000 долара.

Иако је корона успорила многе пројекте, за Ротари клуб дистрикта Србије и Црне Горе прошла година била је јако плодоносна јер смо успели да реализујемо чак 11 пројеката у укупној вредности од 800 хиљада долара. Поред дронова, обезбедили смо опрему за вртиће, роботиће, инкубаторе за болницу у Панчеву и ПЦР опрему за Чачанску болницу.

Миша Бранковић, председник Ротари клуба Ћуприја “Морава” изразио је задовољство што ће ученици имати прилику да се боље обуче и напредују у свету информатике и програмирања, те да ће активности Ротари клуба “Морава” и у наредном периоду бити усмерене на омасовљење “ротаракта”.

Након потписивања уговора и уручивања донације Јестровићева је позвала директоре школа да доставе предлоге Ротари клуба Ћуприја шта је од наставних средстава потребно школама, те да ће се Ротари дистрикт потрудити да у сагласности са ресорним Министарством  унапреди нове пројекте и набави нову опрему.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП