САРАДЊОМ ДО УСПЕХА У ДУАЛНОМ ОБРАЗОВАЊУ

Фабрику “Standard furniture Serbia” и Tехничку школу посетили су гости из Словеније, ученици и наставници средње Шумарско-столарске и здравствене школе у Постојни. Њих је у Ћуприју довео Зоран Николић, директор Шумарске школе у Краљеву, једине школе таквог типа у Србији. Циљ је сарадња и размена искустава у дуалном систему образовања. Наша школа има деветогодишње искуство које жели да пренесе Техничкој школи – рекао је Зоран Николић. Када је у питању сарадња са школом у Постојни Николић је нагласио да је дугогодишња и плодоносна јер је у питању размена ученика у настави и примена искустава које Словенци користе у свом образовном систему.

Жеља нам је да учимо и ширимо своје знање у области дрвно-прерађивачке индустрије, јер ћемо и наредне године уписати једно одељење на овом смеру – рекла је Јелена Бизетић Маљковић, директорка Техничке школе. Драго нам је да смо угостили пријатеље из Словеније, са којима желимо да успоставимо сарадњу.

Знања, нових пријатељстава и искустава никада доста. Драго нам је да смо у Србији и у овако великој фабрици, која се бави обрадом дрвета. То ће нашим ученицима много значити у даљем образовању – изјавио је Миха Ухељ, директор средње Шумарско-столарске и здравствене школе у Постојни.

Наша компанија је одавно достигла европске стандарде. Увек се радујемо када своја искуства и знање можемо да поделимо са другима, а посебно када су у питању ученици – рекао је Миодраг Перовић директор Standard furniture Serbia”, и нагласио да је ова компанија и наредне школске године у програму дуалног образовања са Техничком школом.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП