SINERGIJA ZNANJA I NOVO ZAPOŠLJAVANJE U KONKURENTNIM MSP

Kompanije i mala i srednja preduzeća koja posluju u metalskoj/mašinskoj industriji Srbije i nalaze se u opštinama/gradovima III i IV grupe razvijenosti u Srbiji, mogu da konkurišu za različite vrste pomoći u okviru konkursa koji raspisuju Vojvodina Metal Cluster – VMC, Udruženje stručnih radnika socijalne zaštite Srbije i ENECA. Konkurs za biznise iz metalskog/mašinskog sektora raspisuje se u okviru projekta „SoK-Sinergija znanja i novo zapošljavanje u konkurentnim MSP“, koji je podržala Kraljevina Norveška preko projekta „Norveška za vas – Srbija“ i otvoren je do 15. aprila 2021. godine.

Ko može da konkuriše?

Firme iz metalskog/mašinskog sektora Srbije, registrovane u APR-u (preduzetnik, mikro, mala i srednja preduzeća. Neophodno je da se nalaze na teritoriji opština i gradova: Aleksinac, Trstenik, Brus, Kraljevo, Prokuplje, Kuršumlija, Boljevac, Ćuprija, Paraćin, Svrljig, Blace, Žitorađa, Soko Banja, Knjaževac i Despotovac.

Potrebno je da su već članovi Vojvodina Metal Clustera ili da su podneli prijavu za članstvo u klasteru. Ne smeju da budu u stečajnom ili likvidacionom postupku.

Kako se konkuriše?

Konkurs traje od 15. marta do 15. aprila 2021. godine u 15:00 sati. Poziv za podnošenje prijava, kao i prijavni formular mogu se preuzeti sa sajta VMC , dok sva pitanja u vezi sa procedurom prijavljivanja na konkurs možete postaviti putem e-maila: office@vmc.rs i na telefon 063/755 8 305, radnim danom od 10 do 14 časova, zaključno sa 12. aprilom 2021.

Popunjene prijavne formulare treba poslati isključivo elektronskim putem u PDF formatu (potpisana, pečatirana i skenirana) do 15. aprila 2021. do 15:00 časova na elektronsku adresu: office@vmc.rs. Prijave koje pristignu nakon utvrđenog roka neće biti prihvaćene.

U subjectu mejla navesti: Prijavni formular – Naziv pravnog lica. Prijave poslate na bilo koji drugi način (npr. faksom ili poštom) nede biti uzete u razmatranje.

Podnosilac prijave NE MOŽE da podnese više od jedne prijave predloga poslovne ideje. Rezultati Konkursa biće objavljeni 30. aprila 2021. godine.

Šta biznisi mogu da dobiju na Konkursu?

Učešće na poslovnim B2B susretima sa potencijalnim kupcima/partnerima, koji će biti organizovani u Nišu – za minimum 40 biznisa. Sertifikovanu obuku za interne proverivače sistema kvaliteta ISO – za najmanje. 5 biznisa. Obezbeđenje ISO standarda kvaliteta (npr. ISO 9001,ISO 14000, CE–znak i dr.) za minimum 5 biznisa. Konsultantska podrška i učešće u programu podrške za razvoj i komercijalizaciju inovacija „VMC – Inovativni pul“- za najmanje 3 biznisa/inovacije. Konsultantska podrška kroz program podrške poslovanju „VMC Biznis klinika“ za minimum 5 biznisa. Sertifikovana obuka zavarivača prema stvarnim potrebama konkretnih kompanija za najmanje 5 biznisa. Sertifikovana obuka za CNC operatere prema stvarnim potrebama konkretnih kompanija za minimum 5 biznisa. Mentorska podrška u vidu treninga za poslodavce u domenu društvene odgovornosti i rada sa zaposlenima iz društveno osetljivih grupa za najmanje 30 biznisa.

Šta su obaveze podržanih biznisa?

Kompanija, malo ili srednje preduzeće ili preduzetnik koji bude podržan u obavezi je da aktivno učestvuju u realizaciji projektnih aktivnosti, kao i da obezbedi jedno lice za kontakte sa projektom i VMC-om. Osim toga, treba da omogući praksu za najmanje 1 nezaposleno lice u trajanju od jednog meseca, a troškovi obuke biće pokriveni od strane projekta, kao i da u toku realizacije projekta zaposli minimum jedno lice koje je prethodno bilo na praksi.

O projektu SoK

Projekat SoK – Sinergija znanja i novo zapošljavanje u konkurentnim MSP realizuju partneri Vojvodina Metal Klaster iz Temerina, ENECA iz Niša i Udruženje stručnih radnika socijalne zaštite Republike Srbije iz Beograda. Projekat podržava Kraljevina Norveška preko projekta „Norveška za vas – Srbija“.

“Ova inovativna partnerska akcija tri respektabilne organizacije za podršku MSP koje deluju na nacionalnom nivou, će doprineti uravnoteženju socio-ekonomskog razvoja u Srbiji poboljšanjem poslovnog okruženja i potencijala lokalnih preduzeća u nerazvijenim područjima u cilju novog zapošljavanja i socijalne inkluzije marginalizovanih društvenih grupa”, poručuju iz VMC.

Cilj projekta je da se poboljšaju poslovne performanse (tržišni potencijal, održivost i konkurentnost), kao i mogućnosti novog zapošljavanja u malim i srednjim preduzećima (MSP) metalskog/mašinskog sektora.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП