ШИРИТЕ СНАГУ- ДОБИЋЕТЕ ЉУБАВ! ШИРИТЕ ЉУБАВ-ДОБИЋЕТЕ СНАГУ!

У оквиру пројекта “Разиграно родитељство” у Дому здравља Ћуприја свечано је отворено новоопремљено Развојно саветовалиште.

Развојно саветовалиште, при служби Одсека за предшколску децу ћупријског Дома здравља постоји и ради дуги низ година. Намењено је породицама, деци и родитељима, а његова основна делатност је праћење, подстицање и унапређење менталног здравља деце, до шесте године старости. “ Захваљујући учешћу у пројекту “Разиграно родитељство” и свесрдној подршци локалне самоуправе, вредна ИТ опрема и дидактичка средства које је општина Ћуприја добила од носиоца пројекта Сталне конференције градова и општина, унапредиће рад Развојног саветовалишта , каже Ивана Николић, главна сестра Дома здравља Ћуприја.

“Слоган под којим ће наше саветовалиште радити, заправо садржи све оно на чему се заснива раст и развоје детета, у чему је заправо снага породице – Снага је у појединцу, снага је у породици. Ширите снагу-добићете љубав. Ширите љубав-добићете снагу! Развојно саветовалиште своја врата отвара за све родитеље и децу, без обзира на то да ли умају здравствено осигурање или не, а наш тим стручњака биће доступан за сва питања и савете родитељима. Саветовалиште ће радити сваког радног дана од 7 до 14 часова ,при служби Одсека за предшколску децу ћупријског Дома здравља , истиче Ивана Николић.

Тим Развојног саветовалишта Дома здравља чине педијатар, дефектолог соматопед, логопед и медицинске сестаре. Овај мултидисциплинарни тим стручњака, као и сарадници из предшколске установе и Центра за социјални рад, обучени су да кроз тимски приступ пруже услуге деци и родитељима, са циљем да се проблеми и неке потешкоће у развојном добу до седам година на време открију и третирају на адекватан начин, истакла је Милица Минић, стоматопед Развојног саветовалишта.

Славица Николић, патронажна сестра Дома здравља Крагујевац и ментор пројекта “Разиграно родитељство”, истакла је важност овог пројекта, чији је иновативни приступ родитељству и раду са децом, нашао своју примену у различитим институцијама, које су свака у свом домену укључене у пројекат.

Подсећамо да је општина Ћуприја, пре непуних месец дана добила ову донацију дидактичких средстава и ИТ опреме, у вредности од 600.000 динара, која намењена ПУ “Дечја радост” и ћупријском Дому здравља. Овим пројектом омогућена је ближа међуинституционална сарадња између партнера који су учествовали у његовој реализацији на локалу, ПУ Дечја радост, Дом здравља, Центар за социјални рад, Центар за усвојење и Завод за јавно здравље Поморавље, а све активности спровођене су у циљу доступне, квалитетне и одрживе подршке родитељима у периоду раног развоја детета.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП