УГОВОРИ ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ ДЕФИЦИТАРНИХ ЗАНИМАЊА

Општина Ћуприја наставља стипендирање ученика средњих школа дефицитарних занимања. Право на стипендију за школску 2023/2024. годину остварило је 36 средњошколаца са пребивалиштем на територији општине, што је двоструко више него на почетку прошле школске године.

Стипендије много значе и захвални смо општини што увиђа потребу за овом врстом помоћи нашој деци – сложни су коментарима родитељи. Оливера Плашинтовић из Бигренице каже да је њен син и прошле године добио стипендију. Добар је ђак и очекује да тако настави. Стипендије су велики подстрек за ученике – рекла је Оливера Плашинтовић.

This slideshow requires JavaScript.

Иван Михајловић је и прошле школске године био стипендиста. Он похађа Техничку школу. популарно речено учи за столара. Стипендија му много значи. Каже да је добар ученик а своју будућност види у самосталном раду.

Председник привремног органа Јовица Антић пожелео је свим ученицима пуно среће у школовању и обећао да ће наредних година стипендије бити повећане. Сада је то осам хиљада динара месечно, али наши ученици сигурно заслужују више – рекао је Антић.

 

Локална самоуправа стипендира и успешне студенте са пребивалиштем на територији општине. Ускоро се очекује потписивање уговора и са њима.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП