ШКОЛА ГЛУМЕ ПРИМА НОВЕ ЧЛАНОВЕ

Школа глуме Установе културе Ћуприја објављује пријем нових чланова. Позив је упућен старијим основцима и средњошколцима, који имају од 12 до 18 година, који воле глуму, желе да се опробају на сцени, испоље своју креативност и упознају се са различитим дртамским техникама и методологијом рада по којој је ћупријска Школа глуме препознатљива. Пријем и први час заказани су за суботу, 1. октобар, у просторијама Основне музичке школе „Душан Сковран“, у два термина, основци у 12 и средњошколци у 13 часова.

Пионирски пројекат неколицине ентузијаста међу којима је Урош Младеновић, доктор уметности, Ненад Јовановић, општински већник, Владимир Васиљевић, заменик председника општине и Стефан Стаменковић, директор Установе културе, показао се као пун погодак јер је током пет година колико школа постоји и ради, кроз различите креативне процесе прошло десетине младих људи који су на сцени оставили део својих размишљања, жеља и ставова.

Морам да признам да сам и ја, професионално и емотивно одрастала са овом школом. Темељ свега је љубав према позоришној уметности, нешто што дете негује у почетку и што касније у нашем раду обогаћујемо оплемењујемо и проширујемо и разговарамо о свим аспектима позоришне уметности. Наш циљ је стварање једне младе , здравомислеће особе, која ће свет проматрати другачијим очима а управо такве су и наше представе. Оне проистичу из њиховог мишљења и размишљања, из њиховог поимања света, каже Марија Миладиновић, мастер драмска и аудиовизуелна уметница

 

Предан рад и таленат ипак вреднује, доказ је позив да управо полазници Школе глуме, после непуна четири месеца од првог јавног наступа и премијере представе “Хејтикета”, отворе 1. Фестивал дечјег позоришта у Деспотовцу.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП