СКУЋЕНЕ ЈОШ ДВЕ РАСЕЉЕНЕ ПОРОДИЦЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Доделом помоћи за куповину куће са окућницом Општина Ћуприја збринула је још две интерно расељене породице са Косова и Метохије.

Од 1999. године сам подстанар у Ћуприји. Надам се да је овим моја мука завршена – каже Јабланка Сталевић, интерно расељено лице из Пећи. Кућа у којој ће живети омогућиће јој да остатак живота проведе мирно и спокојно.

Муж ми је умро, а ја сама живим као подстанар. Хвала председнику општине и Комесаријату за избеглице што су ми помогли да добијем кров над главом. Већ 21 годину сам подстанар у Ћуприји, а пошто сам 100% инвалид који иде на дијализу, много ми значи да старост проведем живећи у својој кући.

Јована Павловић је млада жена која је са својим родитељима у Ћуприју стигла 1999. године из Косова Поља. Сада заснива своју породицу. Има бебу и очекује нови, бољи живот.

До пре три године сам живела са родитељима, а онда сам се удала. Пошто сам добила и бебу ово је заиста значајно за нас. Још само да нађем посао и биће све у реду.

Председник општине Ћуприја Јовица Антић захвалио се Комесаријату за избеглице и расељена лица на сарадњи, уз очекивање да се и у наредном периоду помогне избеглим или интерно расељеним породицама које бораве на територији наше општине да обезбеде стално место за живот.

Надам се да ћемо у овом подухвату и надаље имати подршку Комесаријата, те да ћемо успети да помогнемо још већем броју породица. Ови људи су по двадесетак година били без решеног стамбеног питања, и зато бих волео да убудуће имају срећнији живот у својим новим домовима.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП