Смањићемо незапосленост помоћу нових инвестиција

“Ћуприја је општина са израженим потенцијалом за привлачење страних инвеститора и ужурбани развој малих и средњих предузећа, а исто тако спада у ред локалних самоуправа са јасно одређеним смерницама за смањење незапослености. Председник Нинослав Ерић заједно са својим тимом улаже максималне напоре у довођење нових инвеститора, а у томе ће имати велику подршку Владе и председника Републике Србије Александра Вучића, јер ћемо на тај начин омогућити не само развој Ћуприје, него и запошљавање радника из читавог Поморавља”, истакла је приликом радне посете Ћуприји председница Владе Србије Ана Брнабић.

“На само 10 километара од ћупријске индустријске зоне према евиденцији Националне службе за запошљавање имамо 30 хиљада незапослених лица. Зато ће приоритет Владе Србије у довођењу страних инвеститора бити Централна Србија, и надам се да ће ова година по том питању бити пресудна за нас. Општина Ћуприја ће спремно дочекати нова улагања захваљујући изграђеној индустријској зони површине 16 хектара, а поред тога убрзано радимо на плану детаљне регулације за нову индустријску зону поред аутопута, како бисмо отворили нова радна места за грађане Ћуприје, Параћина и Јагодине”, нагласио је председник општине Ћуприја Нинослав Ерић. Оценивши разговор са премијерком као веома конструктиван, он је рекао да су овом приликом апострофирана три капитална пројекта чија реализација ће имати приоритет: реконструкција водовода, изградња атлетске дворане и центра за младе таленте.

Председница Владе посетила је и предузеће “Standard furniture Serbia”, једину фабрику у Србији која прави производе за “Икеу”. Током обиласка фабричких погона она се лично уверила у квалитет артикала који задовољавају европске стандарде, оценивши да је “Standard furniture Serbia” веома добар пример домаћег улагања.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП