СМРТ И ДЕВОЈКА

Дугачак аплауз и овације задовољне публике која је испунила салу Музичке школе доказ су да је вредело бити на ћупријској премијери представе “Смрт и девојка”. Драго ми је што се градови у унутрашњости Србије, попут Ћуприје, укључују у продуцирање позоришних представа – рекла је Тамара Крцуновић, глумица и продуценткиња представе. Не морају сва прва извђења бити у Београду. Премијера је посебна представа и нама је даго што је играмо пред ћупријском публиком – ракла је Тамара Крцуновић.

Развој културе, а посебно позоришта поделили смо у шест корака – рекао је Владимир Васиљевић, заменик председника општине. Сада смо на четвртом. Пети ће бити самостална продукција једне велике представе – нагласио је Васиљевић. Прва три корака односила су се на организационе моменте и покретање система, што је укључивало формирање Омладинске школе глуме и реактивирање аматерског позоришта. Послењи корак је редовна публика, односно пуна сала, увек када је то могуће – очекује Васиљевић.

Врхунски позоришни догађај задовољној публици приредили су глумци Милан Марић, Милош Тимотијевић и Тамара Крцуновић, вођени сигурном руком редитеља Николе Љуце. Он је хируршки прецизно, водио причу филмским начином, из кадра у кадар, а глумци су га зналачки пратили.

Млада демократија и питање лустрације, након диктатуре у Чилеу, теме су којима се бави текст Аријела Дорфмана “Смрт и девојка”, који је назив добио по Шубертовом музичком делу.  Љубав, иако побеђује, остаје у сенци недовршеног посла и обрачуна са рудиментима претходног режима.

Велика Београдска премијера је 28. јуна, на БЕЛЕФУ.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП