СПОРТСКА ДОМИЈАДА – ДОБРИ ДОМАЋИНИ ВЕЛИКОГ СРЦА!

Дом ученика средњих школа “ Срећно” показао као добар домаћин и организатор Регионалне спортске домијаде на којој је учествовало око 180 средњошколаца из осам Домова ученика са територије региона, Шумадијa – Поморавље – Браничево. “Домијада је смотра и такмичење између ученика из домова са територије региона и читаве Србије, која се организује у области спорта и културно-уметничког стваралаштава и представља круну целогодишњег рада Домова ученика, истакла је Татјана Милојевић, директорка Дома ученика средњих школа “ Срећно”.

-Циљ Домијаде је представљање домова и онога што се реализује у оквиру слободних активности, али и промовисање сарадње, дружења и здравих стилова живота. У оквиру ваннаставних активности, деца развијају своје способности, таленте и интересовања, а васпитни рад је организован кроз различите секције којима се квалитетно испуњава слободно време ученика.
За учеснике Домијаде ово је прилика за стицање нових познанстава, прилика да посете нека нова места и прикажу све оно што су реализовали у оквиру ваннаставних активности које им боравак у Дому обезбеђује.
-Регион Шумадијa – Поморавље – Браничево у свом саставу има осам домова, па је тако на активу директора договорено да се спортска такмичења, одржавају у два различита термина и града. Тако је ове године одлучено да Ћуприја буде домаћин у малом фудбалу, кошарци и стрељаштву, док ће се у Костолцу одржати надметања у стоном тенису, шаху и одбојци, истакла је директорка Милојевић.

Такмичари ћупријског Дома “Срећно” остварили су одличне резултате у стрељаштву, и екипно у мушкој и женској конкуренцији, док су у појединачној конкуренцији, троје првопласираних ученика била из ћупријског дома. Домијада у области културно-уметничког стваралаштава за региона, Шумадијa – Поморавље – Браничево, биће одржана у Рековцу, а победници ће бити учесници републичке Домијаде у Суботици.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП