НСЗ ЈАГОДИНА ПРЕДСТАВИЛА ПРОГРАМ ЗА ПОДРШКУ ЗАПОШЉАВАЊУ ИПА 2020

Национална служба за запошљавање – Филијала Јагодина је део пројекта „Инплементација иновативних мера активног запошљавања и приступа за повећање интеграције дугорочно незапослених, младих, жена, особа са инвалидитетом и теже запошљивих група на тржишту рада “ – ИПА 2020, који се реализује уз финансијску подршку Европске уније као подршка мерама активне политике запошљавања. Овај пројекат спроводи се у 4 филијале – Панчево, Пожаревац, Јагодина и Прокупље, а овим поводом у Јагодини је организована инфо сесија за послодавце, којој је присуствовало више од 60 послодаваца са територије Поморавског округа.

Укупна вредност ових пројеката је 5.5 милиона евра, од чега 4 милиона финансира Европска унија. Највећи део средстава ће се усмерити у програмe за запошљавање дугорочно незапослених лица и запошљавање младих до 30 година.

-Последњих година запажен је значајан напредак, али и даље има доста младих људи који су незапослени. Ови програми ће помоћи Националној служби за запошљавање да настави добар посао који ради, али такође и да примени нове мере, с обзиром на то да је запошљавање младих и лица која се на евиденцији незапослених налазе дуже од годину дана, од изузетног значаја за економски развој сваке земље – каже Светлана Митровић, директорка НСЗ Јагодина.

 

На инфо сесији, запослени Филијале Јагодина НСЗ упознали су присутне о субвенцијама за подстицање запошљавања намењеним послодавцима и дугорочно незапосленима, младима, женама, особама са инвалидитетом и теже запошљивим групама на тржишту рада, као и о условима и начину конкурисања. Пројекат траје до 2026. године

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП