СРЕЋНО, ДУШАНЕ!

Ћуприја је поносна на своје успешне ученике и професоре. Душан Ђурђевић наставља низ одличних хемичара, који су и ранијих година проносили славу нашег града, ван граница Србије. Желимо му много успеха на такмичењу у Кини. Сигурни смо да ће на најбољи начин репрезентовати своју Ћуприју и Србију – рекла је председница општине Јелена Ђулинац, на пријему приређеном у част Душана Ђурђевића, младог гимназијалца, који ће од 20. до 27. априла бранити боје Србије, са још троје чланова репрезентације, на 58. Међународној Мендељејевој хемијској олимпијади.

Душан се захвалио председници на указаној пажњи и поклонима. Хемија је његов живот. Тачније физичка хемија којој ће се посветити након заврштка гимназије. Припреме за олимпијаду у Кини су биле кратке и напорне. Ипак, када се нешто воли и када му се посветиш целим бићем ништа није тешко  – рекао је млади Ђурђевић.

Душан се ни мало не резликује од својих вршњака. За све има времена. Потребна је само добра организација и предан рад. Он се захвалио својој менторки, професроки Ољи Радивојевић и свима са којима је сарађивао током припрема за олимпијаду.

Душан Ђурђевић је веома скорман момак. Он није то напоменуо, а ја ћу вам рећи, да је својим досадашњим успесима остварио директан пријем на факултет – рекла је млада професорка Оља Радивојевић, која је у првој години свог рада имала срећу – како каже – да предаје таквом таленту, као што је Душан Ђурђевић.

Душан Ђурђевић, је ученик ИТ одељења Гимназије у Ћуприји. Он је позван на ово престижно такмичење због прошлогодишњег изузетног резултата на Државном такмичењу из хемије и учешћа на Међународној хемијској олимпијади у Цириху.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП