ОПШТИНА ЋУПРИЈА ЗА СПОРТ ОВЕ ГОДИНЕ ОПРЕДЕЛИЛА 35 МИЛИОНА ДИНАРА

Председница општине Ћуприја Јелена Ђулинац, потписала је уговоре са представницима спортских клубова и удружења са територије општине Ћуприја, који су добили финансијска средства по основу Конкурса за суфинансирање годишњих програма у области спорта за 2024 годину. Ове године из буџета општине Ћуприја, за ове намене, опредељено је 35 милиона динара, а наменским средствима подржана су 33 пројекта, која је кандидовала 30 спортских удружења и Спортски савез Ћуприје. Највише средстава, седам милиона динара опредељено је за Фудбалски клуб “Морава 1918”, затим за три пројекта које је кандидовао Спортски савез Ћуприје, док је Тениском клубу “Славија, припало нешто више од три милиона динара динара. Затим следе Омладински Атлетски клуб Ћуприја, са два пројекта, а потом програми Омладинског кошаркашког клуба Ћуприја, ФК “Јовац”, одбојкашког и рукометног клуба Ћуприја.

Радује ме да смо ове године подржали оволики број спортских пројекта, и да је највећи број њих намењен младима. Спорт је најздравији начин на који млади могу да искористе своје слободно време и зато ме радује што се све већи број деце, прво кроз школски спорт, касније и кроз активно бављење спортом укључује у тренажне процесе различитих клубова на територији града“, истакла је председница Ђулинац. Средства која обезбеђује локална самоуправа ће вам сигурно значити и олакшати ваш рад и надамо се да ћемо заједничким снагама унапредити спорт у нашем граду, јер Ћуприја је град спорта, додала је председница општина Ћуприја Јелена Ђулинац.

Потписивању уговора присуствовао је и заменик председника Општине Ћуприја Владимир Васиљевић, који је рекао да је општина Ћуприја једна од ретких локалних самоуправа која је буџет за спорт повећавала из године у годину, додавши да ће додељена средства бити употребљена за организацију спортских такмичења, стварање услова за бављење грађана спортом, а посебно деце и омладине, физичко васпитање деце предшколског узраста и школски спорт, учешће спортских клубова у домаћим такмичењима, информисање и едукацију, као и унапређење стручног рада.

Уз апел да се спортски клубови још више окрену деци и омладини, заменик председника општина Ћуприја, Владимир Васиљевић је подсетио присутне да ове године истиче програм стратегије спорта, који је општина донела за период од 2022. до 2024. године, те изразио жељу да се сва спортска удружења укључе у креирање новог стратешког документа, који ће обухватити период од наредних седам година, јер, како је рекао, ова стратегија даје смернице за сваки сектор у систему спорта у нашој општини.

Од ове године у спортску породицу примљена су и два нова клуба Кошаркашки клуб “Зенит” и Футсал клуб КМФ Ћуприја, чији су се представници захвалили локалној самоуправи, што је препознала и подржала њихове пројекте, уз обећање да ће свако у свом домену радити на омасовљењу ових спортских организација.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

 

 

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП