ШТАБ ОДЛУЧИО: ОТВАРАЈУ СЕ БАШТЕ УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА, А РАДНО ВРЕМЕ ПРОДУЖАВА ДО 22 САТА

На предлог републичког Кризног штаба, који је усвојила Влада Србије, на снагу су ступиле нове мере за сузбијање пандемије ковида-19.

Највећа новина је дозвола рада угоститељским објектима са баштом искључиво на отвореном, уз поштовање ограничења броја гостију за једним столом којих не сме бити више од петоро, као и растојања од два метра између столова.

На снази остаје забрана извођења музичко-сценског програма, односно живе музике у баштама, рад кафића и ресторана који немају башту, као и тржних центара. Угоститељи и даље могу вршити шалтерску продају хране и пића (без обзира на то да ли имају или немају башту), а достава остаје дозвољена 24 сата дневно.

Сви објекти и установе којима је до сада био дозвољен рад надаље ће имати јединствено радно време од 6 часова ујутру до 22 часа. И даље је актуелна мера да у свим објектима мора бити ограничен број посетилаца односно корисника тако да је обезбеђено минимум девет квадратних метара простора по особи. Изузетак су фитнес клубови, спа центри, теретане и слични објекти где мора бити обезбеђено шеснаест квадратних метара по особи, при чему у број присутних особа у објекту улазе и запослени.

Премијерка Ана Брнабић демантовала је наводе појединих медија да је одлучено да грађани Србије, при повратку из Црне Горе, Албаније, Бугарске, БиХ, Северне Македоније и Мађарске, морају да имају негативан PCR тест, нагласивши да режим уласка у Србију није мењан. Они грађани који су вакцинисани, односно ревакцинисани, могу да уђу у Србију без потврде о негативном PCR тесту само са потврдом о ревакцинацији, a када је у питању вакцина “АстраЗенека” довољна је једна доза, не и ревакцинација.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП