СТИГЛЕ ВАКЦИНЕ ПРОТИВ СЕЗОНСКОГ ГРИПА

Завод за јавно здравље “Поморавље” у Ћуприји добио је 9 700 доза вакцине против сезонског грипа, за шест општина Поморавског округа. Стигло je 2 500 вакцина више него прошле године, при чему је ћупријски Дом здравља добио 1 250 доза, Јагодина 3 500, Параћин 2 400, Свилајнац 1 400, Деспотовац 600 и Рековац 550.

Вакцинација је бесплатна и почеће од 1. октобра, а епидемиолози Завода за јавно здравље позвали су особе старије од 60 година, а нарочито оне са већ постојећим озбиљним хроничним обољењима које спадају у ризичну групу, да се вакцинишу против сезонског грипа и тако избегну укрштање овог вируса са вирусом корона.

Стручњаци подсећају да би вакцину против сезонског грипа такође требало да приме запослени у јавним службама од виталног значаја попут медицинских радника, просветних радника, припадника полиције, особља у градском превозу и шалтерских службеника.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП