ОД МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА СКЕНЕР ЗА ОПШТУ БОЛНИЦУ ЋУПРИЈА

Министарство здравља издвојило је пет милиона евра за набавку укупно 11 скенера и опремање пет ангио сала за потребе неколико клиничких центара и општих болница. Међу здравственим установама које ће добити апарат за компјутеризовану томографију је и Општа болница Ћуприја – потврдио је за портал rtp.rs директор др Слободан Гајић.

Сва ова опрема биће купљена након спровођења тендерске набавке, а ја се надам да ће се та процедура завршити до краја ове године. Свакако, у будућности ћемо са два скенера и десет радиолога који раде 24 сата дневно моћи да покријемо цело Поморавље. Ефикаснији рад практично значи да ће грађани брже и лакше доћи до здравствене услуге која је везана за ову савремену, софистицирану дијагностичку методу.

У нашој установи тренутно постоје два скенера, један који ради и други неисправан који смо набавили још 1996. године. Није мала ствар добити један тако скуп апарат, а надам се да ће ова вест обрадовати здравствене раднике у Општој болници као што је мене – поручио је др Гајић.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

There is 1 comment for this article
  1. Jelena 30. септембар 2020. 15:39

    Sto vise skenera to bolje, brza i tacna dijagnostiku spasava zivot. Cestitke rukovodstvu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП