„Моравске фрајле“ победиле на „Цреваријади 2015“

Завршена је осма „Цреваријада“. Према речима такмичара и посетилаца била је боља од прошлогодишње али још има простора за напредовање.

На скали од 1 до 10 оцена је осмица – рече један од редовних учесника ове традиционалне гастрономско – туристичке манифестације.

Победиле су „Моравске фрајле“. Ово им је друго учешће и друга победе. Прошле године се нису такмичиле. Друга је била екипа „Сокаче“, који су први пут предали такмичарски тањир, а треће место заузела је екипа „Божур“. Они кажу да су редовни учесници Цреваријаде. Од њеног оснивања ово им је седма такмичарска година.

Новост је да се овога пута оцењивао најлепше уређен штанд и најлепше аранжиран тањир. У првој категорији награду је добила екипа „Фарма Ада“ а у другој „Лавови са Мораве“, који су такође редовни учесници Цреваријаде, и до сада су имали једно прво и два друга места.

Радове је оцењивао стручни жири састављен од познатих ћупријских кулинара. Пропозиције су биле строге, критеријуми високи, тако да се до последњег момента није могло ни наслутити ко би могао да однесе победу.

Према речима људи из Туристичке организације, било је пријављено 50 екипа, а њих четрдесетак је предало такмичарске тањире.

Ћуприја живи за Цреваријаду. Она је постала наш заштитни знак и људи широм Србије нас по томе препознају. Зато није чудо што је ову манифестацију ТО Србије препознала као једну од најперспективнијих – каже Нинослав Ерић, председник општине Ћуприја. Ћуприја мора свакодневно да ради на побољшању свог лика. То је посао људи који воде град, али и самих грађана. Зато смо ове године имали једно од најзанимљивијих и догађајима најбогатијих Културних лета, у последњих десетак година – нагласио је председник Ерић.

Заменик председника општине Илија Пауновић истакао је учешће Ћуприје и Туристичке организације на многобројнима сајмовима и догађајима који промовишу понуду градова Србије. Доста је Ћуприја била у запећку и доста се о нама говорило у негативном контексту. Последње три године излазимо из тог сивила и трудимо се да свој град и живот у њему унапредимо и побољшамо – потенцирао је Пауновић.

„Цреваријада“ је и место окупљања многобројних етно удружења која на овај начин промовишу своје стваралаштво и чувају српску традицију.

Запажено место у културно-уметничком програму имали су КУД „Железничар“ из Ћуприје и КУД „Раваница“ из Сења. На крају такмичарског дела програма многобројне посетиоце у Моравском парку забављао је трубач професор Александар Гајић, са својим пријатељима.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП