СВЕ ШТО ЧИНИМО, ЧИНИМО ИЗ СРЦА

Црвени крст Ћуприје и ове године, традиционално се придружује обележавању недеље Црвеног крста која траје све до 15. маја. Слоган овогодишње недеље Црвеног крста је „Све што чинимо, чинимо од срца“. Овај слоган се не односи само на запослене и волонтере Црвеног крста, већ и на све људе добре воље, добровољне даваоце крви, донаторе, каже Слађан Младеновић, секретар ОО Црвеног крста Ћуприја и додаје да је током Недеље црвеног крста, организован низ активности које су усмерене на промовисање основних постулата на којима се рад ове хуманитарне организације и заснива а то су хуманост, непристрасност, неутралност, независност, добровољност, јединство и универзалност.

Велику пажњу посветили смо младима, волонтерима, јер они су наша снага. Организовали смо низ едукативних радионица о проблему трговине људима, док су екипе Прве помоћи радиле на оспособљавању ученика за пружање прве помоћи. Наградили смо и најуспешније радове пристигле по основу конкурса “Крв живот значи”, каже секретар Црвеног крста.

Као и небројано пута до сада, акције добровољног давања крви које се организују у сарадњи са Заводом за трансфузију крви доказ су да нам никада хуманих људи није недостајало. У просеку око 40 давалаца крви одазове се оваквим акцијама од којих су многи драгоцену течност дали више од 50 пута.

И у најтежим периодима, Народна кухиња Црвеног крста није престајала са радом. Тренутно, ову услугу користи 500 лица, а локална самоуправа из буџета општине Ћуприја за народну кухињу у овој години ,издвојила је пет милиона динара.
У оквиру обележавања Недеље Црвеног крста, Црвени крст Ћуприје реализоваће и традиционалну акцију “Пакет за новорођену бебу, а пригодни поклони намењени су бебама рођеним у Недељи Црвеног крста.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП