СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНО 630 ГОДИНА ОД КОСОВСКОГ БОЈА

Овогодишње Видовданске свечаности обиловале су богатством тематски прилагођених културних догађаја.

Манифестација је отворена изложбом средњeвековног оружја савремене израде „Алхемија ковања“ у музеју “Хореум Марги-Равно”, а у Народној библиотеци “Душан Матић” одржана је промоција видовданског зборника “Ране песмом видане“.

Свечана академија, на којој је обележено 630 година од Косовског боја, одржана је на сам дан Видовдана у порти манастира Раваница. Додељене су награде и признања најбољим ђацима ћупријских школа, а љубитељи народне и етно музике уживали су у концерту Драгице Радосављевић Цакане и етно групе „Шара“.

Део овогодишње манифестације био је и витешки дан у порти манастира Раваница, у оквиру ког су чланови витешког друштва “Свибор” показали реплике средњевековног оружја и демонстрирали витешке борбене технике.

У организацији друштва за очување традиције „Кнез Лазар“ из Сења одржана је манифестација “Заиграјмо видовданско коло“, у којој је учествовало девет културно-уметничких друштава из разних крајева Србије. Видовданске свечаности заокружила је друга смотра традиционалног женског стваралаштва, коју је организовао Актив жена “Наше златно доба“.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП