СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНО 630 ГОДИНА ОД КОСОВСКОГ БОЈА

Овогодишње Видовданске свечаности обиловале су богатством тематски прилагођених културних догађаја.

Манифестација је отворена изложбом средњeвековног оружја савремене израде „Алхемија ковања“ у музеју “Хореум Марги-Равно”, а у Народној библиотеци “Душан Матић” одржана је промоција видовданског зборника “Ране песмом видане“.

Свечана академија, на којој је обележено 630 година од Косовског боја, одржана је на сам дан Видовдана у порти манастира Раваница. Додељене су награде и признања најбољим ђацима ћупријских школа, а љубитељи народне и етно музике уживали су у концерту Драгице Радосављевић Цакане и етно групе „Шара“.

Део овогодишње манифестације био је и витешки дан у порти манастира Раваница, у оквиру ког су чланови витешког друштва “Свибор” показали реплике средњевековног оружја и демонстрирали витешке борбене технике.

У организацији друштва за очување традиције „Кнез Лазар“ из Сења одржана је манифестација “Заиграјмо видовданско коло“, у којој је учествовало девет културно-уметничких друштава из разних крајева Србије. Видовданске свечаности заокружила је друга смотра традиционалног женског стваралаштва, коју је организовао Актив жена “Наше златно доба“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.