УХАПШЕНА ДИРЕКТОРКА ПАРАЋИНСКОГ ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Краљеву, ухапсили су Б.С. (1963), одговорно лице Центра за социjaлни рад у Параћину, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Она се сумњичи да је у периоду од 2015. до 2019. године закључила уговоре о радном ангажовању на привременим и повременим пословима и о волонтирању са четири особе из Параћина, а заправо их је упутила да фактички обављају административно-техничке послове у Одељењу за локалну пореску администрацију Општинске управе у Параћину.

Сумња се да је Б.С. на овај начин тим особама омогућила неовлашћени приступ подацима који се према Закону о пореском поступку и пореској администрацији сматрају службеном тајном, а притом им исплаћивала уговорену новчану накнаду или једнократну новчану помоћ за све време радног ангажовања, иако они нису обављали нити један посао у Центру за социјални рад, у којем је осумњичена одговорно лице.

Она се такође сумњичи да је у истом временском периоду закључила уговоре о набавци робе широке потрошње са једним привредним друштвом из Параћина, као и да је од једне радње набављала погребну опрему без уговора о купопродаји. На овај начин је фаворизовала наведене добављаче, омогућила им пласман и продају њихове робе мимо закона, као и корист у износу од 2.096.054 динара.

Осумњичена је, уз кривичну пријаву, приведена у Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавно тужилаштва у Краљеву.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП