СВЕЧАНО ОТВОРЕН АТЛЕТСКИ СТАДИОН “АЛЕКСАНДАР АЦА ПЕТРОВИЋ”

28. август 2021. године остаће записан златним словима у историји Ћуприје као дан када је у граду атлетике свечано отворен атлетски стадион “Александар Аца Петровић”. Након много година ишчекивања објекта који је био насушна потреба генерација младих нада “краљице спортова” које су свакодневно вредно тренирале на ћупријској шљаци, неким новим клинцима подарен је савремени стадион са тартан стазом и залетиштима за скакачке и бацачке дисциплине.

Из Владе Србије поручили су да ће, уколико општина Ћуприја буде финансирала изградњу стадиона, из републичких фондова добити средства за атлетску дворану. Пошто је Ћуприја дату реч испунила, сада само још недостаје дворана па да ваш град постане прави атлетски центар – закључио је Слободан Бранковић, генерални секретар Српског атлетског савеза.

Ћуприја је синоним за атлетику у европским оквирима. Резултати професора Аце Петровића и његових звезда међу којима је најсјајнија била Вера Николић, али и данашњи рад Драгана Здравковића који има све предиспозиције да постане његов наследник, показују нам да сте на правом путу. Зато је врло важно да се у догледно време направи и атлетска дворана јер то заслужују атлетске наде овог дела Србије, али и сви они који би желели да користе услуге овог објекта.

Срце ми је пуно и веома сам поносна на све нас који смо на неки начин допринели отварању овог велелепног комплекса, почев од локалне самоуправе, преко Српског атлетског савеза па до ресорног министарства и Владе Србије. Остаје жал што Аца Петровић и Вера Николић нису дочекали да га виде, али се надам да ћемо ми који смо остали за њима досањати њихов сан и ускоро присуствовати отварању атлетске дворане – каже атлетска легенда Снежана Пајкић Јоловић.

Ја не знам град у Европи који има под једним тренером троје европских првака и једну светску рекордерку. Александар Петровић је био иницијатор и оснивач свега овога, да није било њега не би било ни нас. Вера Николић је једина атлетска светска рекордерка коју има наша земља,а поред ње име Ћуприје прославили смо, наравно, и Драган Здравковић и ја. Надам се да ћемо све ово једног дана уоквирити прославом изградње атлетске дворане.

Отварање стадиона “Александар Аца Петровић” је велика ствар не само за Ћуприју и Поморавски округ, већ и за целу Србију и атлетику као спорт уопште. Овим смо испунили обавезу према нашим шампионима, а надам се да ће се у Ћуприји и у будућности рађати атлетски асови – истакао је Нинослав Ерић, председник СО Ћуприја.

На почетку ове приче имали смо огромне проблеме са документацијом за стадион, пре свега зато што су по среди били нерешени имовински односи. Велик захвалност дугујемо Јовану Воркапићу, директору Републичке дирекције за имовину, који је личним залагањем помогао да градски стадион постане власништво општине Ћуприја. Пројекат изградње атлетске дворане ушао је у програм Владе Србије 2020-2025, а почетак изградње тог објекта очекујемо у најскоријем периоду.

 

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП