ТРЧАЛИ СТАЗОМ ЗЛАТНЕ ВЕРЕ

У оквиру свечаности отварања атлетског стадиона у Ћуприји је први пут одржан атлетски митинг “Меморијал Вера Николић”, назван по некадашњој европској првакињи и светској рекордерки на 800 метара, јединој са простора бивше Југославије, која је преминула 28. јуна ове године.

Захваљујем се свима онима који су својим присуством увеличали овај догађај – рекао је у свом обраћању Дејан Ћасић, син Вере Николић Ћасић.

Иако је моја мајка најкраћи део свог века провела у Ћуприји, она се увек с поносом одазивала сваком позиву Ћуприје и осећала се пре свега Ћупричанком. Надам се да ће митинг “Меморијал Вера Николић” постати традиционалан.

У трци на 800 метара у категорији јуниорки на циљ је прва стигла Марија Стамболић из ОАК “Београд”, док је у истој категорији на 1500 метара најбржа била Марцела Гудић из Хрватске. Елзан Бибић, атлетичар “Новог Пазара” победник је трке на 800 метара, док је у трци на 3000 метара за атлетичаре на циљ први стигао Милош Малешевић из Инђије.

Ово такмичење требало је да се одржи још маја месеца, али се није могло због епидемиолошке ситуације. Термин ћемо наредне године свакако променити, како би био усклађен са такмичарским календаром – објашњава Драган Здравковић, председник ОАК “Морава”.

Дефинитивно ће термин за овај митинг бити почетак маја, а наредне године одлучићемо и који ће то тачно датум бити. Надам се да ће нам Српски атлетски савез помоћи у организацији, па да ово прерасте у један прави интернационални митинг светске класе. Оног тренутка када будемо решили проблем недостатка смештајних капацитета, у Ћуприји ћемо моћи да одржавано и већа такмичења, попут балканског, а зашто да не, и европског првенства.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП