СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА ИЗ УГЛА УЧЕНИКА МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ

Ученици Медицинске школе изашли су на лице Ћуприје да укажу грађанима на потребу очувања здравља, најпре кроз превентиву, а затим и кроз редовне контроле. Имајући у виду да смо протекле две године били окружени Ковидом 19, који је на многе оставио дубоке последице, како психичке тако и физичке, млади медицинари су управо о томе разговарали са пролазницима.

Како ублажити стрес и спречити анксиозност, биле су неке од тема, односно питања на која су грађани у анонимној анкети одговорали?Решење може бити боравак у природи, дружење са драгим људима, спортске активности, правилна исхрана и други фактори који утичу на побољшање живота и здравља.

И медицинари су људи. Ковид 19 није заобишао ни њих. Ученици и наставници прошли кроз овај тежек период. О томе разговарају на часовима. Суочавају се са проблемом покушавајући да га реше. Своја искуства, али медицинско знање, поделили су са грађанима.

Светски дан здравља је само један дан у години, али о здрављу треба бринути свакодневно – поручили су ученци Медицинске школе.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП