SWISS PRO ЗА ДЕЦУ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ

Швајцарска владина агенција SWISS PRO, финансирала је социјално иновативне пројекте за особе из рањивих група. Општина Ћуприја, реализовала је низ пројекта у сарадњи са организацијама цивилног друштва а један од њих је интензивирање активности деце са посебним потребама. У пројекат су укључени Центар за социјални рад и општина Ћуприја

У пројекат је укључено је петнаестак деце, која су због епидемијских разлога подељена у групе. Циљ пројекта је да се код деце подстакне креативност, кроз рад у оквиру уметничких радионица, на којима под стручним надзором ликовних уметника, педагога и психолога деца осликавају различите предмете, Ове године, бавимо се новогодишњом декорацијом свећа и чаша а сви предмети ће уочи и током Новогодишњих и Божићних празника, бити изложени на градском тргу где ће сви заинтересовани моћи да их купе, рекла је Јадранка Ђорђевић, помоћница председника општине.

У рад са децом укључени су стручњаци Центра за социјални рад, психолог ангажован по пројекту и примењени уметник Новак Новаковић.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП