ТЕСТИРАЊЕ СВИХ МЕДИЦИНСКИХ РАДНИКА

Штаб за ванредне ситуације општине Ћуприја донео је закључак који треба да спречи, како то струка каже, да COVID-19 „уђе“ у ћупријске здравствене установе.

Заводу за јавно здравље „Поморавље“ наложено је да изврши тестирање свих запослених у Општој болници Ћуприја, Дому здравља и ЗЗЈЗ „Поморавље“.Ова мера је директна последица све јасније индиције да је већина од деветоро медицинских радника,који су заражени корона вирусом,контаминирана ван радног места.

Отуд и одлука да се од сада не тестирају само здравствени радници који су у непосредном контакту са пацијентима зараженим вирусом, већ да се свеобухватним тестирањем ћупријских медицинских радника обезбеди потпуна оперативност све три здравствене институције.

Из штаба наводе да су ћупријски здравствени радници изузетно одговорни, пожртвовани и стручни, да су прави хероји овог тешког тренутка у коме се налазимо, и да је баш због њих оваква одлука морала да буде донета.

Што се тиче приоритета у узорковању – поред узорковања оболелих са клиничком сликом препорука је да Завод за јавно здравље „Поморавље“ прво треба да узме узорке од запослених на одељењима где је потврђено да има медицинског особља које је позитивно на COVID-19.

ЗЗЈЗ „Поморавље“ извршиће дезинфекцију комплетне Опште болнице и Дома здравља Ћуприја, а како би овe радикалнe мерe што ефикасније, командант Штаба за ванредне ситуације Нинослав Ерић, добио је препоруку да у референтним институцијама обезбеди што већи број тестова за ћупријске здравствене раднике.

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП