“СРЕЋНО” УПИСУЈЕ НОВУ ГЕНЕРАЦИЈУ УЧЕНИКА

Висок квалитет смештаја, приступачна цена боравка, безбедност деце, многобројне наставне и ваннаставне активности разлози су што се у последњих неколико година на конкурс за упис у Дом ученика средњих школа “Срећно” јавља далеко већи број ученика у односу на смештајне капацитете.

Ове године биће примљено укупно 97 ученика, 52 девојчице и 47 дечака. Уписаћемо нешто мањи број деце од уобичајеног, јер смо у обавези да обезбедимо адекватне услове за боравак корисника у складу са мерама прописаним због актуелне ситуације са коронавирусом – наглашава Татјана Милојевић, директорка дома.

Сви они који средњу школу уписују или школовање настављају у Ћуприји, а немају пребивалиште у нашем граду, за смештај и исхрану током школске 2020/21 године могу конкурисати у Дому ученика “Срећно”. Конкурс је расписан, а рок за подношење пријава за прву расподелу места траје до 20. јула.

Прелиминарна ранг-листа примљених ученика биће истакнута на огласној табли Дома “Срећно” и на сајту  www.dus.rs  у року од 8 дана од истека рока за предају документације, а коначна ранг-листа 29. јула. Кандидати из осетљивих друштвених група који нису добили смештај у првој расподели моћи ће да конкуришу од 24. до 27. августа, за када је заказан други уписни круг за преостала слободна места.

Дом ученика “Срећно” је установа која ужива велики углед пре свега код својих корисника и њихових родитеља. У прилог томе говоре резултати анкете о задовољству ученика и родитеља васпитним радом током ванредног стања, где је више од 90 одсто испитаника оценило да је васпитна служба успешно спроводила све активности и да се није приметило одсуство непосредног рада са ученицима.

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП