ТОКОМ ВИКЕНДА САНКЦИОНИСАН ВЕЛИКИ БРОЈ ВОЗАЧА

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини, у контроли саобраћаја током викенда на територији Поморавља, алкотестирали су 1.938 возача и из саобраћаја искључили 23 возача који су управљали возилом под дејством алкохола.

Такође, саобраћајна полиција санкционисала је 274 прекршаја прекорачења брзине, 143 прекршаја невезивања сигурносног појаса, 15 прекршаја непрописне употребе мобилног телефона и 16 прекршаја непрописног превоза деце.

Током међународне акције коју су припадници саобраћајне полиције спровели од 13. до 19. фебруара откривено је и санкционисано 205 прекршаја које су учинили возачи теретних возила и аутобуса.

Возачи теретних возила учинили су 15 прекршаја прекорачења брзине, 63 прекршаја некоришћења сигурносног појаса и седам прекршаја прекорачења времена управљања возилом и одмора возача.

Један возач аутобуса санкционисан је због прекорачења брзине, двојица због некоришћења сигурносног појаса и један због злоупотребе тахографа.

У циљу унапређења безбедности, саобраћајна полиција ће наставити са појачаним контролама с посебним акцентом на откривање прекршаја који су и најчешћи узроци саобраћајних незгода.

Апелујемо на возаче да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП