МЕРКАНТИЛНИ КУКУРУЗ ЗА МЛЕЧНЕ КРАВЕ

Општина Ћуприја учествовала је на конкурсу Министарства пољопривреде за помоћ одгајивачима млечних крава. Пољопривредници који су остварили премије у производњи млека испунили су услове конкурса. Према речима Бранка Милојевића, помоћника председника општине задуженог за руранлни развој, меркантилни кукуруз добило је 29 одгајивача млечних крава. Држава је определила максимално по 240 килограма по кукурза по музном грлу.

Милојевић је нагласио да је Ћупричанима предато око 50 тона меркантилног кукуруза, у распону од једне до 11 тона.  Кукуруз је пољопривредницима испоручен уз помоћ компаније “Де хеус” која је обезбедила превоз и компаније “Агро Весна” која је уступила простор, вагу, машине и радну снагу.

Произвођачи кражу да је у ово тешко време свака помоћ добродошла. Славољуб Јелисијевић из Крушара припадник је млађе генрације пољопривредника и каже да се свако улагање у пољопривреду исплати. Његових осам грла добило је по 240 килограма кукуруза. Он је поздравио активности општине за помоћ пољопривредницима кроз разне конкурсе, јавне позиве и субвенције и очекује да такви примери добре праксе буду настављени и убудуће. Јелисијевић је нагласио да ће увођење “Е аграра” уногоме олакшати посао и информисаност пољопривредника али и апеловао да информације дођу и до старијих пољопривредника који теже баратају савременом технологијом.

У вези с тим Бранко Милојевић је позвао све пољопривреднике да се за сваку помоћ обрате општини Ћуприја, нарочито сада, на почетку године, када се отварају могућности за сарадњу на свим пољима којима се пољопривредници баве.

Општина ће и током ове година прружити сву помоћ пољопривредницима кроз разне видове субвенција за повећање њихове производње и успешнијих приноса – рекао је Милојевић.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП